Съединените щати приветстваха предупреждението на индийския премиер Нарендра Моди към руския президент

...
Съединените щати приветстваха предупреждението на индийския премиер Нарендра Моди към руския президент
Коментари Харесай

САЩ похвалиха Индия за предупреждението ѝ към Путин

Съединените щати приветстваха предупреждението на индийския премиер Нарендра Моди към съветския президент Владимир Путин, че в този момент не е време за война, който е и най-острият публичен коментар на Индия по отношение на съветската инвазия в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Моди разговаряше постоянно с Путин от началото на войната през февруари в търсене на разговор и мирни договаряния, но без обществено да осъжда войната. Най-големият снабдител на оръжия за Индия от години, Русия в този момент е и значителен снабдител на петрол и въглища за страната.

Мисля, че казаното от премиера Моди - кардинално изказване за това, което той счита за вярно и заслужено - се посрещна доста добре от Съединените щати, съобщи на конференция съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

Всички страни би трябвало да съблюдават правилото, че не може да се превзема територията на съседа със мощ, категоричен бе той и добави, че Съединени американски щати биха желали всяка страна в света да изтъкне това.

" Те могат да го създадат обществено, в случай че желаят. Могат да го създадат уединено, в случай че по този начин избират. Но изпращането на това ясно и безпогрешно обръщение до Москва в този миг е най-важното нещо, което мисля, че можем да създадем групово, с цел да създадем мир в този район ", акцентира Съливан.

В коридорите на конференция в Узбекистан в петък министър председателят Моди съобщи на Путин, че днешната ера не е ера на война и добави, че демокрацията, дипломацията и разговорът поддържат света дружно.

Путин отвърна, че знае загрижеността на индийския министър председател по отношение на спора, твърдейки, че  " ще създадем всичко допустимо, с цел да спрем това допустимо най-скоро ".

Много американски дипломати и чиновници са посетили Индия от началото на войната, с цел да се опитат да убедят нейните водачите последователно да се отдалечат от зависимостта си от Русия в защитата и други области.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР